DUEFLUSCHER

Midlertidige regler for anvendelse af DJK`s Duefluscher.

Duefluscheren er et særdeles nyttigt redskab til træning af jagthunde. Kan anvendes til både stående og stødende hunde. Med duefluscheren kommer din hund så tæt på en virkelig jagtsituation som muligt.

Fluscheren kan anvendes til både duer, fasaner og agerhøns.

Den stødende hund skal sætte sig, så snart fuglen letter og forholde sig rolig i og efter skuddet.

Den stående hund skal tage stand, "rejse fuglen" og forholde sig rolig i opfløj og skud.

Duefluscheren kan lejes for enten 24 timer eller 48 timer ad gangen. Kan lejes uden duer eller sammen med 10 brevduer. DJK kan arrangere levering af brevduer.

24 timers leje konster 100 kr. og 48 timers leje koster 200 kr. 10 duer koster 150 kr.

Kan kun lejes af medlemmer af DJK og skal afleveres senest ved udløb af lejen.

Her til en start er Niels Anton og Thorlaif behjælpelig med træningen, specielt hvad angår betjeningen af fluscheren. Træningsarealet er engen på Dalsgårdevej i Grenå.

Skal træningen foregå med ukoblet unghund eller anden hund, der ikke er dæklydig, kan DJK være behjælpelig med indhegnet areal nær ved Rønde, men her kan der dog kun trænes 2-3 hunde ad gangen.

Foreløbig har duefluscheren hjemsted hos:

Niels Anton Andersen, Åvangen 6, 8500 Grenå, tlf. 21462136.

Thorlaif Kjær, Brombærvej 27, 8500 Grenå, tlf. 21211575.

Leje af fluscheren og evt. køb af duer gerne 3-4 dage inden træning.

Betaling via Mobilpay inden udlevering        9189CP.

Som lejer er du erstatningspligtig ved beskadigelse eller bortkomst.

...................................................................................................................................................................................

Torsdag den 18/6 2020 var der demonstration af duefluscheren i engen i Grenå.

Omkring 15 medlemmer deltog og der blev afprøvet 4 hunde.

Desværre var demonstrationen langtfra en succes, idet fluscheren ikke virkede korrekt.

Der blev "brugt" 10 brevduer. Hundene respekterede i nogen grad opfløj og skud.

Ejeren af brevduerne  meddelte senere, at alle duer var vendt hjem, så heldigvis fungerede det da perfekt.