Klubbens instruktører og trænere.

Ønsker du en rigtig dygtig jagthund, er det vigtigt, at du er en dygtig og erfaren læremester. Den nye struktur i Danmarks Jægerforbund lægger op til, at vi fremover skal have betydelig flere egnede apporternde hunde.

For at nå dette mål kræver det mange dygtige jagthundeinstruktører. 

Hovedparten  af trænere i Djurslands Jagthundeklub har trænet og haft egen jagthund i mere end 20 år, og der er lagt vægt på at trænerne har deltaget på anerkendte prøver og her opnået gode resultater med præmieringer.

Schweisstræner. .

Jørgen er klubbens instruktør i schweissarbejdet. Hans særlige interesse er efterskudsarbejdet herunder specielt schweiss, som han altid har trænet sine hunde i. 

Med Kleiner Münsterländer, Nuggi (2009-2021) opnåede han 1. præmie på spor 1000 meter 40 timer gammelt.

Pt. træner han unghund KLM Fly, som foreløbig har fået 1.præmie på spor 400 meter 3 timer gammelt.

Jørgens foretrukne jagtform er med riffel på drivjagt.

Med Nuggi har Jørgen gået over 200 træningsspor og  76 eftersøgninger. Med Fly 80 træningsspor og 3 eftersøgninger.

Han har gennem snart 40 år haft jagt på Ramskovgård, Katholm Gods.

Træner på hvalpe- og grundtræningsholdene.

Marianne HUmmelgaard har haft stående jagthunde i 40 år, Gammel Dansk Hønsehund. Hun har deltaget i verdensmesterskabet en enkelt gang og deltaget i Danmarksmesterskabet 2 gange.

Marianne har opnået præmieringer på anerkendte apporteringsprøver,  ræveslæbsprøver, schweissprøver og markprøver med deltagelse i vinderklasse.

Hun er prøveleder og har et indgående kendskab til prøvesystemerne.

Marianne er klubbens instruktør på hvalpe- og begynderkurser.

Hun er haglbøssejæger og har gået på jagt i 14 år.

Træner udv. apportering.

Niels Anton har haft jagttegn og jagthund i over 50 år. Ruhåret hønsehund er hans speciale og han har igennem årene haft ikke mindre end syv af slagsen.

Pt. står han for træningen af hundene, der er på det udvidede apporteringshold. 

Han har opnået flere præmieringer på anerkendte mark- schweiss- og apporteringsprøver.

Niels Anton´s næstsidste hund var Njal og han opnåede at komme i vinderklasse. Sidste hund var Aslak, og med ham fik han en 1. præmie på 3 timer 400 meter schweisspor.

Desværre måtte han skille sig af med Aslak, men har her den 24/1 2022 fået en ny lille ruhårshvalp, Vitus, som nu er i gang med at blive trænet op til en dygtig jagthund.

Niels Anton er både riffel- og haglbøssejæger og har sit revir her på Djursland.

Træner vand- slæb og apportering.

Torben Haumand har haft jagttegn og været aktiv jæger i mere end 34 år, og han har haft ikke mindre end 8 hunde, bl.a en retriver, tysk jagtterrier og 6 ruhårede hønsehunde.

Torbens speciale den stående hønsehund, og han har deltaget i FM med ikke mindre ens 3 hunde.

Han har fået flere 1. præmier på markprøver og bestået flere apporterings prøver samt vand & slæb prøver.

Torben har i 2 år været træner for klubbens vand- slæb og apporteringshold.

Han er både haglbøsse- og riffeljæger og har revirer i Laen, Kelstrup samt Tyskland og Sverige.


Træner øvede hunde.

Thomas Møller har haft jagttegn og været aktiv jæger i mere end 27 år. Han har haft ikke mindre end 6 forskellige hunde, Springer Spaniel, Kleine Münsterländer, Tysk Jagtterrier, Labrador, Korthåret- og ruhåret hønsehund. Pt. er hans speciale den stående hønsehund.

Thomas har været træner i DJK siden 1993.

Bedste "præmiering" er vel deltagelse i DM samt en placering som 3. vinder i vinderklasse. Har fået 1. præmie på 1000 meter, 20 timer, schweisspor. Blevet præmieret på flere markprøver og apporteringsprøver.

Thomas er både riffel- og haglbøssejæger og har i dag jagtarealer i både Sverige og Tyskland, og har gået på jagt i et helt år på New Zealand.


Træner for øvede hunde samt schweiss.

Per Kræmer har gået på jagt i 60 år og har haft jagthund i 54 år, ialt 5 stk. De første år var det engelske hunde, men skftede til Kleiner Münsterländer (Faust), som var til stor glæde som jagt- og familiehund i næsten 14 år. Faust blev brugt til alsidig jagt, især drivjagt, trykjagt samt som stabil apportør.

Per er både riffel- og haglbøssejæger og har i flere år været hjælpetræner for unghunde, øvede hunde samt udvidet apportering.

Assisterende schweisstræner.

Jonas Valbjørn Andersen har en særlig forkærlighed for det samarbejde, der opnås mellem hund og fører igennem sporarbejdet. Han brænder for jagt som naturbevarelse og som et bæredygtigt supplement til familiens kost.

Jonas nyder at gå på jagt med sin Kleiner Münsterländer, Popper, fra 2018, som efterhånden er stabil til efterskudsarbejdet og eftersøgning ved påkørsler langs Ebeltoftvej.

Med Popper træner han overnatningsspor på op til 800 meter.

Træner øvede hunde.

Flemming Rasmussen har været aktiv jæger i 43 år. Han fik sin første hund i 1982 og har siden da haft 6 hunde, alle ruhårede hønsehunde.

Flemmings speciale er den stående hund, og især den ruhårede hønsehund.

Der er blevet trænet jagthunde i Djurslands Jagthundeklub siden 1982. Han har opnået adskillige præmieringer med sine hunde, bl.a. bestået apporteringsprøver, udvidet apporteringsprøver, 1. præmie i brugsklasse og 1. præmier på schweissprøver 3/400 og 40/1000 meter.

Flemming er i dag både riffel- og haglbøssejæger og han har en godkendelse som dommer på apporteringsprøver.

Træner øvede hunde.

Thorlaif Kjær har haft jagttegn, gået på jagt og haft hunde i 24 år. Han har haft 4 hunde, alle ruhårede hønsehunde. I alle årene er hundene blevet trænet i DJK, og bedste resultet blev opnået med Phine i vinderklasse for 2 år siden, hvor det blev til en placering som 6. vinder. Yderligere har Phine vundet det lokale klubmesterskab i vinderklasse tre år i træk.

Generelt har hundene været på mange anerkendte apporterings-, schweiss-, fuldbrugs- og brugsprøver og klaret sig udmærket.

Thorlaif er både riffel- og haglbøssejæger og går meget på fasanjagt på reviret i Bjødstrup, og mange gange uden bøssen.

Træner øvede hunde og hvalpetræner.diegen tekst.

Brian Bay Nielsen.


Brian har haft jagttegn og gået på jagt i 10 år. Han har i de sidste år været rigtig flittig træner i klubben.

Hans foretrukne jagthund er en Kleiner Münsterländer.